Met Hart en Zaak
Aflevering 6
Samen Den Haag nog mooier maken
Met hart
en zaak

Met Hart en Zaak

De Haagse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een concrete en actieve wijze bestrijden. In de afleveringen van Met Hart En Zaak laten deze ondernemers zien hoe en waarom zij zich inzetten voor hun omgeving. Want ondernemen doen we in Den Haag al eeuwen met en voor elkaar. Met trots en daadkracht. Met hart en zaak.

Save the date
Congres met Hart en Zaak 2020

Dinsdag 7 april is het volgende Congres met Hart en Zaak, locatie Cars Jeans Stadion.
Aanvang 15:00 uur, einde programma 20:00 uur. Meer informatie volgt.

Afleveringen met hart en zaak

Aflevering 1
1
Jeroen
Zoutendijk
Juist door de kleine dingen ontstaan vriendschappen
Aflevering 2
2
Johan
Roodenrijs
Dit is geen proces,
dit komt recht uit het hart
Aflevering 3
3
Jillian
Barrett
Mensen met elkaar verbinden,
dat is de drijfveer
Aflevering 4
4
Leo
Dommanschet
Een beetje
leven in de brouwerij
Aflevering 5
Sonja
Keizers
Mensen vertellen ons
erg veel
Aflevering 6
6
Video
Compilatie
Samen Den Haag
nog mooier maken

Wat is eenzaamheid?

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen met de mensen om je heen. Dat kan een groot probleem worden. Er ontstaat een gemis, een gevoel van leegte en nutteloosheid. Soms leidt dat zelfs tot lichamelijke en psychische klachten. Het kan iedereen overkomen: eenzaamheid is van alle leeftijden en vind je in alle lagen van de Haagse bevolking.

  • Sociale eenzaamheid stoelt op minder contact hebben met andere mensen dan je wenst. Denk aan het gemis van vrienden, kennissen, buren en collega´s. Het sociaal netwerk is niet toereikend. Er is een sociale behoefte.

  • Emotionele eenzaamheid ontstaat wanneer iemand een hechte, intieme band mist met één of meerdere personen. Bijvoorbeeld een beste vriend(in) of een levenspartner. Er is sprake van emotionele behoefte.

Zelf eenzaam?

Misschien ben je op deze website terechtgekomen omdat je zelf eenzaam bent. Eenzaamheid kan iedereen, jong of oud, overkomen. Daarom wordt er in Den Haag van alles georganiseerd om mensen met elkaar in contact te brengen, en zo eenzaamheid te bestrijden. Ook voor jou! Neem een kijkje op een van onderstaande websites:

  • Zoek en vind activiteiten in Den Haag op basis van jouw voorkeuren op www.zoekhetuitdenhaag.nl
  • De Sociale Kaart Den Haag helpt je om je weg te vinden in de veelheid aan organisaties en hun aanbod op het gebied van welzijn, wonen en zorg.
  • Kom je er via de sociale kaart niet uit? Dan kan je terecht bij een medewerker van een Servicepunt.