Met Hart en Zaak

Aflevering 1.
Juist door de kleine dingen ontstaan vriendschappen

De Haagse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een actieve wijze bestrijden. In deze eerste aflevering van Met Hart En Zaak zien we hoe je van een sportschool een echte huiskamer maakt. Waarom organiseer je als clubmanager ook klaverjasmiddagen? Wat heb je daar als ondernemer aan? In deze sportschool stroopt men niet alleen de mouwen op om te sporten, maar ook om te ontmoeten. Ga mee naar Leidschenveen waar men onderneemt met hart en zaak. Heb jij ook hart en zaak voor onze stad? Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Wij zetten ons in met hart en zaak

Aflevering 1
Kom achter je tablet, je pc of achter je spelcomputer vandaan en kijk eens wat meer om je heen

Jeroen

Clubmanager
Active Health Center Leidschenveen

Natuurlijk draait het voor deze ondernemer om sport, bewegen en echt gezond bezig zijn. Clubmanager Jeroen Zoutendijk zet zich daarom in voor een aanbod voor veel verschillende doelgroepen. Zo zijn er speciale sportlessen voor ouderen en sinds kort ook voor minder validen. Maar om de eenzaamheid echt te bestrijden of zelfs voor te zijn, wordt er meer georganiseerd. Door de klaverjas- en yahtzeemiddagen ontstaan er veel nieuwe vriendschappen. Zo maken Jeroen en docent Wesley van een sportschool een levendige huiskamer waar iedereen welkom is en eenzaamheid geen kans krijgt.

Aflevering 1
Meedoen aan activiteiten waar andere mensen bij zijn betrokken, helpt heel erg...

Anja

Bijzonder Hoogleraar
Universiteit voor Humanistiek

Prof. Dr. Anja Machielse is filosoof en sociale wetenschapper aan de Universiteit voor Humanistiek. In haar onderzoek betrekt Prof. Dr. Anja Machielse wetenschappelijke theorievorming en sociale praktijken nadrukkelijk op elkaar. Daarbij is zij gespecialiseerd in onderzoek naar sociaal isolement en andere vormen van sociale kwetsbaarheid. De nadruk wordt gelegd op empowerment: wat hebben mensen nodig om ´goed´ ouder te worden en hoe kan sociale insluiting in de samenleving worden gestimuleerd? Belangrijke thema´s voor Prof. Dr. Anja Machielse zijn eenzaamheid, sociaal isolement, zelfredzaamheid, existentiële problemen en zingevingsvragen.

Afleveringen met Hart en Zaak

 • Aflevering 1
  1
  Jeroen
  Zoutendijk
  Juist door de kleine dingen ontstaan vriendschappen
 • Aflevering 2
  2
  Johan
  Roodenrijs
  Dit is geen proces,
  dit komt recht uit het hart
 • Aflevering 3
  3
  Jillian
  Barrett
  Mensen met elkaar verbinden,
  dat is de drijfveer
 • Aflevering 4
  4
  Leo
  Dommanschet
  Een beetje
  leven in de brouwerij
 • Aflevering 5
  Sonja
  Keizers
  Mensen vertellen ons
  erg veel
 • Aflevering 6
  6
  Video
  Compilatie
  Samen Den Haag
  nog mooier maken