Met Hart en Zaak

Aflevering 2.
Dit is geen proces, dit komt recht uit het hart

De Haagse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een actieve wijze bestrijden. In aflevering twee van Met Hart En Zaak wordt duidelijk waarom een supermarkt ook als ontmoetingsplek belangrijk is. Hoe vertaal je een beleidsterm als lokale betrokkenheid in een concrete en effectieve activiteit? Supermarktmanager Johan Roodenrijs onderneemt ook ´buiten de winkelmuren´ en zet zich in met hart en zaak . Heb jij ook hart en zaak voor onze stad? Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Wij zetten ons in met hart en zaak

Aflevering 2
Het is belangrijk dat je ook buiten de winkelmuren een goede buur bent

Johan

Supermarktmanager
Albert Heijn

De corebusiness blijft natuurlijk nog steeds potten pindakaas verkopen, zo omschrijft de ras echte Haagse supermarktmanager Johan Roodenrijs het zelf. Maar aan alles zie en hoor je dat ondernemen voor hem meer betekent dan dat. Een goede buur zijn, een ontmoetingsplek creëren en iedere dag je best doen om een positieve impact op je klanten te hebben. Johan is supermarktmanager op de Apeldoornselaan en tevens projectleider van projectgroep lokale betrokkenheid. Wij waren samen met hem te gast bij zijn collega's aan de Escamplaan. Daar ontmoeten buurtgenoten elkaar niet alleen aan de koffietafel, maar ook tijdens de ritten met de buddyfiets. Een mooi voorbeeld van hoe je planmatige beleidstermen vertaalt naar effectieve en inspirerende acties op de supermarktvloer.

Aflevering 2
Het is zo goed dat ondernemers laten zien dat ze het zich aantrekken

Hedwig

Huisarts
V&V Huisartsen

Zorgen voor verbinding en daadwerkelijk de wijk in gaan. Haagse Huisarts Hedwig Vos pleit voor een vernieuwende aanpak om eenzaamheid ook vanuit de medische wereld te bestrijden. Daarvoor kijkt ze verder dan medicijnbehandelingen, stelt ze gerichte vragen en verwijst ze uiteindelijk door naar de juiste hulpverleners. Maar ook door in de breedte te overleggen met andere zorgprofessionals, zoekt men oplossingen voor eenzame ouderen én jongeren. Want de eenzame niet-oudere doelgroep baart haar eigenlijk nog meer zorgen. Juist daarom is het volgens Huisarts Vos belangrijk dat we aan ´community building´ doen.

Afleveringen met Hart en Zaak

 • Aflevering 1
  1
  Jeroen
  Zoutendijk
  Juist door de kleine dingen ontstaan vriendschappen
 • Aflevering 2
  2
  Johan
  Roodenrijs
  Dit is geen proces,
  dit komt recht uit het hart
 • Aflevering 3
  3
  Jillian
  Barrett
  Mensen met elkaar verbinden,
  dat is de drijfveer
 • Aflevering 4
  4
  Leo
  Dommanschet
  Een beetje
  leven in de brouwerij
 • Aflevering 5
  Sonja
  Keizers
  Mensen vertellen ons
  erg veel
 • Aflevering 6
  6
  Video
  Compilatie
  Samen Den Haag
  nog mooier maken