Met Hart en Zaak

Aflevering 4.
Een beetje leven in de brouwerij

De ondernemers van de Haagse Community tegen Eenzaamheid bestrijden eenzaamheid op concrete en vaak ook op zeer persoonlijke wijze. In aflevering 4 van Met Hart en Zaak zijn we op bezoek in een typisch Haags koffiehuis. In Leo´s Koffiehuis wordt gelachen, gedronken, geleefd en soms gehuild. Het is dé ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar iedere week wordt gekookt, samen wordt gegeten en waar vanuit maaltijden worden rondgebracht in de wijk. Heb jij ook hart en zaak voor onze stad?  Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Wij zetten ons in met hart en zaak

Aflevering 4
Ik vind het zelf ook helemaal niets om alleen te zijn

Leo

Eigenaar
Leo´s Koffiehuis

Een typisch Haags koffiehuis op de hoek van de Oudemansstraat. Het is er gezellig: er wordt gelachen, een bakkie gedronken en voetbal gekeken. Zo´n koffiehuis heeft van oudsher ook al een sociale functie in de buurt. Dat begrijp eigenaar Leo Dommanschet als geen ander. Zo is hij niet alleen barman, maar ook: psycholoog, bemiddelaar, uitsmijter, luisterend oor, vriend en boodschapper. Een tijd terug is Leo samen met een buurvrouw gestart met een maaltijdenservice. Vandaar dat er nu ook elke week samen wordt gegeten in het koffiehuis. En voor wie de deur niet uit kan of wil, wordt de heerlijke maaltijd gewoon aan huis gebracht. Dat is ondernemen met (groengeel) hart en zaak.

Aflevering 4
Armoede kan zeker een bron van eenzaamheid zijn

Marina

Pastor
Aandachtscentrum Den Haag

Als je geen geld hebt, kan het leven erg moeilijk worden. Wie in armoede leeft kan nooit eens even met vrienden afspreken in de kroeg of het koffiehuis. Daarom vindt Pastor Marina Sonneveld het juist belangrijk dat er voor iedereen verschillende ontmoetingsplekken zijn. Als Pastor zet ze zich dagelijks in om inwoners van de stad een luisterend oor te bieden of te begeleiden. Dat doet Marina Sonneveld bij het Oecumenisch Aandachtscentrum van Den Haag. Een rustpunt, een plaats van ontmoeting waar iedereen vrijblijvend langs kan komen. Echt aandacht voor elkaar hebben hoort echter niet alleen in een centrum te gebeuren, maar in de hele maatschappij. Daarom is het juist belangrijk dat ondernemers, instanties, professionals en vrijwilligers zich inzetten voor de medemens.

Afleveringen met Hart en Zaak

 • Aflevering 1
  1
  Jeroen
  Zoutendijk
  Juist door de kleine dingen ontstaan vriendschappen
 • Aflevering 2
  2
  Johan
  Roodenrijs
  Dit is geen proces,
  dit komt recht uit het hart
 • Aflevering 3
  3
  Jillian
  Barrett
  Mensen met elkaar verbinden,
  dat is de drijfveer
 • Aflevering 4
  4
  Leo
  Dommanschet
  Een beetje
  leven in de brouwerij
 • Aflevering 5
  Sonja
  Keizers
  Mensen vertellen ons
  erg veel
 • Aflevering 6
  6
  Video
  Compilatie
  Samen Den Haag
  nog mooier maken