Nieuws

Financiële impuls voor initiatieven deelnemers Haagse Community tegen Eenzaamheid

De Haagse Community tegen Eenzaamheid biedt haar deelnemers sinds kort de mogelijkheid een financiële impuls aan te vragen voor een te organiseren initiatief.  Hoe dat in zijn werk gaat, leest u in onderstaande beschrijving. 

Wie kan een financiële impuls aanvragen?De aanvrager maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband van tenminste drie partners, waarvan er minimaal twee Haagse ondernemer zijn of namens een bedrijf participeren. Alle partners zijn deelnemer van de Haagse Community tegen Eenzaamheid. De samenwerkingspartners ontwikkelen samen een initiatief om eenzaamheid te bestrijden onder hun klanten. Nog geen deelnemer van de Haagse Community tegen Eenzaamheid? Je kunt je hier aanmelden.

Hoe vraag je aan?
De samenwerkingspartners maken een voorstel voor de uitvoering van een initiatief met een duidelijk einddoel, stappen hoe deze partners dat doel denken te bereiken, een beschrijving van de uitvoering (zowel inhoudelijk als financieel), betrokken uitvoerders en hun verantwoordelijkheden, en de wijze waarop dit project geëvalueerd wordt.

De aanvraag bestaat uit een ingevuld aanvraagformulier en een begroting en wordt ingediend bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid,  bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Haagse Community tegen Eenzaamheid gaat uit van cofinanciering, door de betrokken ondernemers of bedrijven zelf, en eventueel via andere fondsen, en financiert maximaal de helft van de te overleggen begroting, tot een maximum van 2.500 euro per initiatief.

Beoordeling van de aanvragen
Een beoordeling van de aanvragen vindt plaats op basis van de beschreven criteria die van te voren worden toegestuurd. De beoordelingscommissie bestaat uit het bestuur van de Stichting Haagse Community tegen Eenzaamheid. Het advies wordt schriftelijk toegelicht binnen 4 weken na ontvangst van de aanvraag.

Monitoring en evaluatie, verantwoording
Monitoring en evaluatie van projecten met een looptijd korter dan een jaar moet binnen 3 maanden na de afloop van het project worden ingediend.

Een financiële en inhoudelijke verantwoording op basis van de afgesproken doelen en resultaten moet binnen drie maanden na afloop van het project worden ingediend.

De samenwerkingspartners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het opstellen en indienen van een juiste verantwoording en ondertekenen deze.

Geïnteresseerd?
Ben je nog geen deelnemer van de Haagse Community tegen Eenzaamheid, dan kun je je hier aanmelden.
Vraag als je deelnemer bent het aanvraagformulier op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs bij een van onze bijeenkomsten!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer