Nieuws

Inspiratielunch Den Haag Beats Eenzaamheid

Tijdens een inspiratielunch, aan het begin van de nationale Week tegen Eenzaamheid, kwamen ruim 80 ondernemers, medewerkers van bedrijven en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties bijeen in het Haagse Parkhotel, met één gezamenlijke missie: Den Haag Beats Eenzaamheid!

Tijdens deze bijeenkomst lanceerde Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) het Meldpunt Haagse Aandacht: een meldpunt speciaal voor ondernemers en medewerkers van bedrijven die in hun werk iemand tegen komen die eenzaam is, en extra aandacht nodig heeft. Zij kunnen hier via email of telefonisch melding van doen, natuurlijk wel met toestemming van de persoon in kwestie. Naar aanleiding van zo’n signaal komt het plaatselijke Wijkteam in actie en zoekt contact met de betreffende persoon. Het Wijkteam helpt de juiste zorg en hulp te vinden, samen met degene die zich eenzaam voelt. Meer informatie: www.meldpunthaagseaandacht.nl

Verder werden tijdens deze bijeenkomst inspirerende voorbeelden gegeven van hoe het bedrijfsleven eenzaamheid kan bestrijden, van PostNL tot de Frank de Kapper, en van de Albert Heijn tot een lokale drogisterij. Ook was er veel ruimte voor interactie tussen de deelnemers en de sprekers. Al met al een geslaagde start van de Haagse Week tegen Eenzaamheid!

Wil jij ook een keer een bijeenkomst van de Community tegen Eenzaamheid bijwonen? Kom dan naar onze bijeenkomst op donderdag 9 november a.s.

Van harte welkom!

Nieuwsbrief ontvangen?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer