Nieuws

Voorlezen tegen eenzaamheid

Peuters die ademloos luisteren naar een thuiszorgcliënt die voor het eerst ‘voorleesoma’ is. Dat was deze week het beeld bij Partou Kinderopvang aan de Laan Copes van Cattenburch in Den Haag. Initiatiefnemers zijn Tim Schwencke, directeur van Home Instead Thuisservice Den Haag, en Melanie Sabelis, vestigingsmanager bij Partou Kinderopvang. “Voorlezen verbindt mensen met elkaar, en verbinding is het antwoord op eenzaamheid”, aldus Tim Schwencke, directeur Home Instead Thuisservice Den Haag. Met dit initiatief kregen de Nationale Voorleesdagen, die 24 januari a.s. startten, in Den Haag een extra mooi tintje. Omroep Max besteedde hier aandacht aan in Hallo Nederland

Het idee ontstond tijdens de Inspiratielunch ‘Den Haag beats eenzaamheid’ in september vorig jaar. Melanie Sabelis, vestigingsmanager bij de betreffende Partou kinderopvanglocatie: “Het inzetten van voorleesoma’s en -opa’s in de kinderopvang is natuurlijk niet nieuw, maar de inzet van thuiszorgcliënten en de samenwerking tussen onze twee bedrijven wel. We zijn trots dat wij op deze manier thuiszorgcliënten en kinderen met elkaar kunnen verbinden. Het heeft voor iedereen meerwaarde!”

Beide initiatiefnemers zijn lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid, een platform van ondernemers en bedrijven uit diverse sectoren die zich samen met medewerkers van maatschappelijke en belangenorganisaties inzetten om eenzaamheid in Den Haag te bestrijden en voorkomen.

Er komen steeds meer initiatieven om Hagenaars die zich eenzaam voelen uit hun isolement te halen. Het Haagse bedrijfsleven, instellingen en organisaties en de gemeente werken daarin samen. Wethouder Karsten Klein (onder meer Zorg) ondersteunt dit initiatief dan ook van harte, en was 25 januari aanwezig bij de eerste voorleesochtend van wat hopelijk een lange reeks wordt.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer