Nieuws

Peuters in de strijd tegen eenzaamheid

Een vrolijke aanblik: acht kleurige kinderjasjes aan de kapstok waar normaal alleen de jassen van ouderen hangen. Dit was vandaag, donderdag 29 maart, het beeld bij Ontmoetingscentrum Het Schakelpunt, in de Archipelbuurt. De koffieochtenden die daar elke werkdag worden georganiseerd zijn altijd gezellig, maar vandaag was het uitzonderlijk leuk: de peuters van kinderopvanglocatie Partou aan de Laan Copes van Cattenburch kwamen op bezoek! Directe aanleiding is Pasen. Het lange weekend waarin veel Nederlanders eropuit trekken of gaan brunchen met vrienden en familie, is helaas niet voor iedereen een gezellige tijd. Veel mensen, met name ouderen, brengen deze dagen alleen door. Terwijl er inmiddels tal van initiatieven zijn om te voorkomen dat mensen een eenzame Kerst beleven, wordt er rond Pasen nog nauwelijks iets georganiseerd. “Daar moet verandering in komen!” zeiden Tim Schwencke, directeur van Home Instead Thuisservice Den Haag, en Melanie Sabelis, vestigingsmanager bij Partou Kinderopvang.

Zij organiseerden, in samenwerking met Matthias Wenzel, ouderenconsulent bij Zebra Welzijn, een bezoek van een groep peuters aan Ontmoetingscentrum Het Schakelpunt. Het Schakelpunt is een locatie van Haags Ontmoeten, speciaal voor ouderen die zelfstandig wonen én hun mantelzorgers, waar zij terecht kunnen voor informatie, hulp en ondersteuning, en om elkaar te ontmoeten.

De kinderen deelden zelfgemaakte kaarten uit waarmee ze de ouderen een vrolijk Paasfeest wensten en uiteraard ontbraken de chocolade paaseitjes niet. De eerste minuten werd de kat uit de boom gekeken, maar al gauw stonden de peuters in drommen om de ‘nieuwe opa’s en oma’s’ heen of klommen op schoot om voorgelezen te worden.

“Eenzaamheid bestrijden doe je door mensen, jong en oud, met elkaar te verbinden. Dat hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Dit bezoek van de peuters biedt gezelligheid en afleiding. We gaan dit vanaf nu maandelijks doen!” aldus de initiatiefnemers. Beide zijn lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid, een platform van ondernemers en bedrijven uit diverse sectoren die zich inzetten om eenzaamheid in Den Haag te bestrijden en voorkomen.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer